2min

Tags in dit artikel

Uitzendorganisatie Start is een samenwerkingsverband aangegaan met boekhandelketen Bruna en mediabedrijf Media Landscape. Vanaf maandag 25 september zijn in vier Bruna-vestigingen actuele vacatures van Start op grote schermen te zien.

Met deze vorm van narrowcasting wil Start haar vacatures onder een bredere groep potentiële flexmedewerkers onder de aandacht brengen.

De Start-vacatures zijn te zien op de schermen bij Bruna-vestigingen in Hoofddorp, Nieuwegein, Ede en Houten. Start koos voor deze plaatsen omdat
haar eigen vestigingen dichtbij deze Bruna-locaties liggen. Klanten van Bruna krijgen op grote schermen achter de kassa elke vijf minuten een korte clip van Start te zien. Hierin is algemene informatie over Start opgenomen, waarna zes actuele vacatures van de nabije Start-vestiging worden gepresenteerd. De adresgegevens en de routebeschrijving worden
eveneens getoond. Op deze manier wil Start op vernieuwende wijze de interesse van potentiële kandidaten wekken. De pilot duurt zestien weken.

Narrowcasting is een relatief nieuwe vorm van schermcommunicatie die sterk groeiende is. Via audiovisuele displays worden specifieke doelgroepen benaderd, vanaf één centraal punt, op één of meerdere locaties, op van tevoren bepaalde tijdstippen. De inhoud is op maat gesneden. Narrowcasting maakt zeer gericht communiceren met doelgroepen mogelijk en is daarom interessant voor bedrijven en andere organisaties. Narrowcasting wordt steeds meer toegepast in winkels of in openbare ruimtes.

Start is één van de grootste arbeidsmarktintermediairs in Nederland en
onderdeel van de beursgenoteerde USG People N.V. Al bijna dertig jaar brengt Start op maatschappelijk verantwoorde wijze vraag en aanbod op de
arbeidsmarkt samen. De organisatie is actief op het gebied van uitzenden, werving en selectie, detacheren, payroll services en leerwerktrajecten.
Ruim 1400 goed opgeleide en gespecialiseerde intercedenten bedienen flexmedewerkers en klanten vanuit ruim tweehonderd vestigingen, verspreid
over het hele land. Jaarlijks is Start actief voor 25.000 opdrachtgevers en momenteel werken ongeveer 40.000 flexmedewerkers via Start.