1 min

Tags in dit artikel

,

MySQL is druk bezig met de ontwikkeling van Merlin. Merlin moet software worden waarmee de databases in MySQL makkelijker te beheren moeten worden.

Merlin draait op de server en houdt deze in de gaten. Merlin zoekt naar dingen die ervoor kunnen zorgen dat er crashes, knelpunten en beveiligingslekken voorkomen.

Het Merlin project wordt al twee jaar ontwikkeld en komt eind dit jaar of begin volgend jaar uit. Het project moet vooral kleine en grote bedrijven uit de brand helpen. Het is voor kleine bedrijven namelijk moeilijk om een full time database specialist te betalen en voor grote is het vaak lastig er voldoende te vinden.

De directeur van MySQL, Marten Mickos, liet niks los over Merlin. Echter meldde hij wel dat er tools zouden komen waarmee het beheer van een database vereenvoudigd kon worden.

Merlin zou een soort virtuele beheerder van databases worden die aan de bel trekt als er iets mis is. De software wordt eerst door een tiental klanten getest en zal daarna worden opgenomen in de Mysql Network-abonnementdienst