1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het aandeel NVIDIA won gisteren op Wall Street meer dan acht procent nadat er nieuwe geruchten de ronde deden over een naderend bod van processorgigant Intel op de fabrikant van grafische chips.

De geruchten over een mogelijke overname doen al langere tijd de ronde, zeker nadat AMD ATI overnam. Gisteren ontstonden er nieuwe geruchten rond de mogelijke overname, die volgens sommige kenners al vandaag aangekondigd kan worden.
Er werd daarom veel call-opties geplaatst door investeerders die hopen winst te maken als de overname definitief bekend word gemaakt.

Andere kenners twijfelen aan een mogelijke overname, volgens hen is NVIDIA te duur voor Intel. NVIDIA heeft momenteel een marktwaarde van tien miljard, wat zou betekenen dat Intel een stuk meer moet betalen dan AMD voor ATI betaalde.
Volgens analisten zullen er bij een overname van NVIDIA door Intel andere redenen spelen dan bij de overname van ATI door AMD. Intel maakt namelijk al grafische chips, iets wat AMD niet deed. Volgens de analisten zou de overname van NVIDIA daarom ook psychologisch, emotioneel en financiële redenen hebben.