1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het lijkt erop dat KPN voorlopig nog niet van haar kooplust af is, want het bedrijf heeft alweer een nieuwe overname aangekondigd. De telecomgigant neemt een onderdeel van Siemens Nederland over om haar positie in de markt voor diensten aan bedrijven te versterken.

Het onderdeel dat KPN heeft overgenomen is Large Enterprise Sales en Service Bedrijfsnetwerken (Enterprise Networks). Dit onderdeel is verantwoordelijk voor de implementatie en het onderhoud van bedrijfscommunicatiesystemen voor grote bedrijven. De 44 werknemers, die goed zijn voor een jaaromzet van ongeveer tien miljoen euro komen in dienst bij KPN.

Zoals gezegd wil KPN met de overname haar zakelijke klanten beter van dienst kunnen zijn. Deze overname en de vele andere overnames die KPN reeds deed baren de markt wel zorgen. Wanneer KPN in het huidige tempo voortgaat wordt de markt, mogelijk onbedoeld, overzichtelijk. Je ziet wel dat heel erg snel heel erg veel minder marktpartijen aan het spel meedoen. Eerst liet KPN het oog vooral vallen op internetproviders. Een hele trits werd aan de ketting geregen. Nu zijn het vooral aanbieders van ict-diensten zoals Enertel en CSS Telecom die eigendom worden van KPN", aldus Kees Tromp van de organisatie BTG in het blad Computable, die ingrijpen van waakhond NMa echter niet nodig acht.