Overheid selecteert 7 aanbieders voor telefonie

Het ministerie van Economische zaken heeft de aanbesteding voor telecomdiensten voor de overheid afgerond. De aanbesteding maakt deel uit van een serie aanbestedingen die onder het project ‘OverheidsTelecom 2006’ (OT2006)’ op de markt zijn gezet.

Overheid selecteert 7 aanbieders voor telefonieDe zeven telecomaanbieders die geselecteerd zijn mogen de komende vier jaar hun diensten aan gaan bieden aan 135 overheidsorganisaties, waaronder ministeries, agentschappen, gemeentes, zelfstandige bestuursorganen en onderwijs- en zorginstellingen. In totaal zijn de raamovereenkomsten goed voor een omzet van 240 miljoen euro.

De aanbesteding voor telecomdiensten was opgedeeld in een tweetal clusters, te weten ‘vast, mobiel. Voor het cluster vast mogen KPN, TTG Netherlands en Versatel hun diensten aan gaan beiden. Bij het cluster vast werden KPN, Orange en Vodafone geselecteerd.
De prijzen die de telecomaanbieders hebben opgegeven in hun inschrijving staan niet vast voor de komende vier jaar. Het Ministerie van Economische Zaken zal na het eerste en derde jaar controleren hoe de ingediende prijzen zich verhouden tot de prijzen die op dat moment marktconform zijn. Verder is er in de overeenkomsten een ‘meest begunstigde-clausule’ opgenomen, waardoor de prijzen die de betaald worden altijd de laagste zijn binnen de overheid.

"We zijn de aankomende vier jaar verzekerd van kwalitatief goede telefoniediensten tegen tarieven die tot een aanzienlijke kostenbesparing zullen leiden bij de deelnemende organisaties. OT2006 is daarmee het schoolvoorbeeld van een succesvolle gezamenlijke aanbesteding", aldus Staatssecretaris Karien van Gennip van Economische Zaken

Bron:Techzine Redactie