Tele2 heeft een belangrijk contract binnen gesleept na een lange juridische strijd. Het contract geeft Tele2 het recht om vaste telefonie te leveren aan 200 overheidsinstellingen.

Voor het contract heeft Tele2 wel een lange juridische strijd moeten voeren. Het contract werd namelijk in eerste instantie door KPN binnengehaald. Later bleek echter dat KPN de regels had overtreden om deze opdracht binnen te halen waarop het contract werd ingetrokken.

Tele2 diende bezwaar in tegen de aanbesteding toen KPN het contract binnenhaalde, Tele2 betichtte KPN van concurrentievervalsing, de OPTA stelde na onderzoek Tele2 in het gelijk, waardoor KPN het contract kwijtraakte en het contract vervolgens werd gegund aan Tele2. KPN had een dochteronderneming lagere inkooptarieven laten rekenen aan het moederbedrijf, terwijl deze niet gelden voor concurrenten. Hierdoor was er sprake van concurrentievervalsing.

Met dit contract kan Tele2 voor tenminste 3,5 jaar de vaste telefonie leveren voor ongeveer 200 instellingen van de Nederlandse overheid. De opdracht zou een waarde hebben van maar liefst 120 miljoen euro. Volgens een woordvoerder van Tele2 is de provider dan ook erg blij dat er nu eindelijk een uitspraak is gedaan omtrent het contract.