min

Tags in dit artikel

Tijdens de Technical Solution Summit in Parijs heeft HPE bekend gemaakt de Tech Pro Community, een technische community voor solution architects van partners en presales professionals, uit te breiden. Na een succesvolle lancering in onder meer Azië, wordt de community nu wereldwijd uitgerold.

Binnen de community werken solution architects als één team samen, ontvangen ze continu support en krijgen ze bovendien exclusieve toegang tot insider-trainingen, tools, resources en expertise van andere partners en HPE zelf. Door de wereldwijde uitbreiding kunnen HPE en partners straks sneller HPE-oplossingen leveren aan klanten.

Uitgebreide samenwerking

Volgens de leverancier spelen de Solution architects van HPE en die van partners spelen een belangrijke rol bij klanten. Ze helpen namelijk bij het definiëren van bedrijfsbehoeften en het bepalen van de juiste mix IT-oplossingen om doelen te bereiken. Gezien hun rol investeert HPE in de technische community voor deze solution architects, zodat zij in staat zijn om hoogwaardige innovatieve oplossingen te leveren.

De HPE Tech Pro Community beheert alle technische enablementactiviteiten van HPE en biedt leden ‘one-stop’-toegang tot alles wat nodig is om oplossingen voor klanten te ontwerpen. De HPE Tech Pro Community is opgezet voor en door solution architects en voorziet partners van dezelfde ontwikkelings- en samenwerkingsmogelijkheden als HPE-teams.

De systemen zijn er volgens HPE ook op gericht om de doelgroep te helpen met het realiseren van persoonlijke carrièredoelen. Dat kan dankzij drie elementen die de leverancier aan de community toevoegt. Zo worden de architecten geholpen een wereldwijd netwerk op te bouwen door het stimuleren van online samenwerking. Daarnaast is er certificatie en learning op basis van specifieke solutions en, ten slotte, kan de doelgroep met de ondersteuning de eigen carrière vooruit helpen.

Betrokkenheid uitbreiden

HPE laat via Paul Hunter, Global Channel Chief, weten dat het bedrijf met de Tech Pro Community zijn betrokkenheid uitbreidt bij partners en de eigen solution architects. “De community zorgt voor een uitbreiding van expertise waardoor de leden van de community nog betere oplossingen aan klanten kunnen bieden.” Ook kunnen leden hun kennis uitbreiden, netwerken opbouwen en hun carrière uitbreiden.

Lidmaatschap voor de HPE Tech Pro Community is vanaf maart 2019 mogelijk voor alle bestaande en toekomstige HPE-channelpartners en technische professionals van HPE. Channelpartners van de leverancier kunnen lvan de Tech Pro Community lid worden na het behalen van een HPE Accredited Technical Professional (ATP) certificering of hoger.