1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Free Software Foundation, die vooral gesteund wordt door open-source fanaten, heeft een website gelanceerd om Microsoft’s Vista de kop in te drukken en meer open-source software alternatieven aan de man te brengen.

BadVista.org meent dat Vista meer controle weg neemt van de gebruiker. "Windows is altijd al merkgebonden, standvastig en niet de moeite waard geweest." Volgens de anti-vista website zijn de nieuwe features van Vista vergelijkbaar met een Trojaans Paard dat nog meer beperkingen binnensmokkelt.

De site zal zich vooral gaan richten op de negatieve kant van Vista: beveiligingsexploits. Hoe werken ze, hoe je uitbuiting ervan voorkomt en waar mensen erop moeten letten. Verder zal de organisatie de promotie van Vista gaan bekijken door een minder gekleurde bril en mensen overhalen naar alternatieve, non commerciële besturingssystemen.

Momenteel is de site BadVista.org slecht bereikbaar, dit wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door het slashdot effect. Hierbij worden relatief kleine websites met een hosting van mindere capaciteit overspoeld door gebruikers van grotere websites.