Synology vernieuwt de compacte versie van zijn 4-bay NAS. De DS419slim wordt geüpgradet met een snellere processor en krijgt twee gigabit LAN-poorten. Binnenin is er plaats voor vier 2,5 inch harde schijven met een totale maximumcapaciteit van 20 TB.

Wie maar plaats heeft voor een kleine NAS op kantoor, kan terecht bij de vernieuwde DS419slim. Het systeem is maar 15 centimeter diep en biedt plaats aan vier 2,5 inchschijven. Dankzij de vier schijven kan je naast RAID0 en RAID1 ook RAID5 en RAID6 configureren.

 

Net als alle andere Synology NAS-apparaten wordt de DS419slim ook geleverd met het Disk Station Manager (DSM) besturingssysteem. Via een overzichtelijk interface en een app-winkel kan je het systeem configureren naar wens. De maximale lees- en schrijfsnelheid bedraagt respectievelijk 223 MB/s en 94 MB/s.

Marvell-chip

Zowel voor- als achteraan kan je een USB 3.0-poort terugvinden voor externe opslag. Binnenin zit een 32-bit Marvell Armada 385 terugvinden. De ARM-chip heeft twee kernen aan boord en klokken op 1,33 GHz. Het systeem krijgt 512 MB DDR3L mee. Binnenin zit één ventilator die de harde schijven koel houdt.

Je kan tot acht IP-camera’s aan de NAS aansluiten. Bij aankoop zitten er twee licenties in de doos. Wie meer camera’s wil connecteren via DSM, moet daarvoor extra betalen. De complete lijst met ondersteunde IP-camera’s kan je hier vinden.

De Synology DS419slim is vanaf nu verkrijgbaar en kost 378,73 euro.

Gerelateerd: Synology DS1019+ review: een versnelling hoger