2min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Synology heeft een nieuwe slim NAS geïntroduceerd. De Slim-modellen van Synology zijn de zeer compacte modellen waarbij geen gebruik wordt gemaakt van 3,5 inch schijven maar van 2,5 inch schijven. Hierdoor zijn deze NAS’en een heel stuk kleiner.

De nieuwe Synology DS416slim is weliswaar een heel stuk kleiner maar beschikt nog steeds over alle mogelijkheden waar de grote modellen ook over beschikken. Zo heeft Synology aan de binnenkant gekozen voor een Marvell Armada 385 88F682-processor, deze werkt op een kloksnelheid van 1 GHz en wordt gecombineerd met 512MB aan werkgeheugen. Aan de achterkant zijn twee gigabit-ethernetaansluitingen te vinden, de tweede aansluiting kan gebruikt worden als back-up maar ook voor "link aggegration", daarbij worden de twee poorten gecombineerd om een hogere doorvoersnelheid te behalen.

Synology stelt dat de maximale leessnelheid bij het gebruik van beide ethernetpoorten 170MB/s is, de schrijfsnelheid komt uit op 78MB/s. Indien er maar één netwerkaansluiting wordt gebruikt is de maximale leessnelheid 113 MB/s. Uiteraard zijn de snelheden wel afhankelijk van de gebruikte schijven.

De maximale opslagcapaciteit is 8TB aangezien de maximale opslagcapaciteit van een 2,5 inch HDD op dit moment 2TB is. Software- en hardwarematig kan de NAS veel meer opslagcapaciteit verwerken, maar dan moeten de HDD-fabrikanten wel eerst modellen gaan produceren met meer dan 2TB in een 2,5 inch behuizing.

Verder heeft Synology de NAS voorzien van twee USB 3.0-aansluitingen en is de nieuwste versie van de DiskStation-software beschikbaar gekomen. Synology is inmiddels aangekomen bij versie 6.0. Bestaande Synology NAS’en kunnen inmiddels ook worden geüpgraded naar versie 6.0. Tot slot is het stroomverbruik in dit nieuwe model verder teruggedrongen, de NAS verbruikt in gebruik maximaal 17,17 Watt.

De DS416Slim heeft een adviesprijs 313,39 euro inclusief BTW.