2min

Tags in dit artikel

, , ,

Er komt toch een goedkope OEM versie voor particulieren. Dit heeft Microsoft gisteren toegezegd.

Ook gewone consumenten kunnen dus een OEM licentie kopen, wat normaal alleen mogelijk is als je er ook een intergraal onderdeel van een PC bij afneemt. Dit hoeft nu niet, iedereen kan een OEM licentie bestellen, zonder dat je ook maar iets aan hardware moet kopen. Dit verandert overigens helemaal niets aan de licentie, je moet de pc waarop je de versie van Vista installeert zelf bouwen of gebouwd hebben.

Op softwaregebied is er totaal geen verschil tussen een Windows Vista die als OEM gekocht is of als retail. Het verschil tussen beide versies is dat je bij de retailversie wel ondersteuning krijgt, bij de OEM versie niet. Bij een OEM zit overigens ook geen mooie doos met handleiding en andere spullen die je wel in de retail versie vindt.

Microsoft zorgt zelf voor verwarring door op de doos van een OEM licentie te zetten dat de software dan alleen maar gebruikt mag worden bij de bouw van een nieuw systeem. Dit zou echter verouderde informatie zijn.

Een OEM licentie is zo’n 40 procent goedkoper dan een retailversie van het product. Dit in combinatie met het feit dat je daarvoor geen hardware hoeft af te nemen, betekent dat je behoorlijk wat geld kan besparen op de duurste editie. Windows Vista is vanaf dinsdag 30 januari in de schappen te vinden.

Meer informatie over hoe het nu precies met de licentie zit, vind je hier.