1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De openbaar aanklager van de Amerikaanse staat New York heeft computerbouwer Dell aangeklaagd naar aanleiding van klachten van consumenten. Dat heeft Dell vandaag in een verklaring laten weten.

Volgens Bob Pearson gaat het alleen om klachten in de staat New York. In de aanklacht wordt Dell ervan verweten misleidende praktijken gebruikt te hebben bij de verkoop van haar computers. Het zou daarbij volgens een eerder bericht in de krant The New York Times gaan om misleidende beloftes over betalingsmogelijkheden en rentes. De openbaar aanklager wil dat de rechter deze praktijken gaat verbieden en hij zal namens de consumenten een nog onbekende schadevergoeding eisen van Dell.

Volgens Pearson zijn de klanten het belangrijkst bij Dell. "Eén ontevreden klant is al te veel, maar de aanklacht van de openbaar aanklager is gebaseerd op een zeer klein deel van Dells consumententransacties in New York", aldus Pearson. Hij liet verder weten dat Dell zich fel zal verdedigen tegen de aanklacht en heeft er vertrouwen in dat de rechter de gebruikte verkooppraktijken niet zal afkeuren.