1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een verdubbeling van de huidige snelheid over Wifi 6, door middel van een geüpgradede CPU: Chipfabrikant Broadcom hoopt het met de BCM4389 voor elkaar te krijgen om zo de allerbeste telefoons te voorzien van een beduidend snellere internetverbinding én een langere levensduur van de batterij.

De nieuwe chip zou de eerste zijn die gebruikmaakt van de 6 GHz-bandbreedte en zou met die uitbreiding een beduidend hogere snelheid kunnen bieden. In eerste instantie zou de nieuwe CPU alleen gebruikt worden voor de top-of-the-line modellen van smartphonefabrikanten, evenals voor virtual reality machines.

Bluetooth

Niet alleen zou de snelheid beduidend beter moeten worden, ook zal de chip met de nodige verbeteringen wat betreft Bluetooth komen. De nieuwe tri-band simultaneous architectuur zou het makkelijker maken om apparaten door middel van Bluetooth met elkaar te linken. Ook weet de techniek door de verbeteringen uit zichzelf een beter netwerk te vinden, om de ervaring van meerdere kanten te verbeteren. Dit houdt onder meer in dat er betere audiokwaliteit geleverd kan worden en het bereik groter wordt.

Het uitrollen van de 6 GHz-bandbreedte wordt in Amerika ergens dit jaar verwacht. Europa zou eind 2019 bij uitzondering al aanzienlijk voorliggen op de Verenigde Staten. Wat betreft apparaten stelt Broadcom dat er een volledige range van routers, gateways, zakelijke access points en apparaten komt die gebruik kunnen maken van de BCM4389.