min

Tags in dit artikel

, , ,

Zeer veel mensen weten van het project van de 100-dollar laptop af. Kodak lijkt dit idee te volgen en gaat nou beginnen aan een 100-dollar camera.

Deze camera, voorzien van de naam Easyshare C513, wordt een digitaal toestel dat zal beschikken over een resolutie van 5 megapixels en een geheel zelf ontwikkelde sensor uitgevoerd in CMos.
De 3,1 en 5 megapixels sensoren van de camera worden voor Kodak geproduceerd door IBM. De bedoeling was dat deze zeer veel verkocht zouden worden, helaas is niets minder waar, er is op dit moment nog erg weinig belangstelling voor.
Doordat er maar zo weinig belangstelling voor was heeft de fotografiegigant ervoor gekozen om een eigen cameralijn op de markt te brengen die laat zien wat er allemaal mogelijk is met een dergelijke sensor.
Deze nieuwe lijn is de lijn waar de nieuwe 100-dollar camera zich in bevindt.
De camera beschikt over een ingebouwde stabilisatiemodule om bewegingsonscherpte te onderdrukken, heeft een lens die voorzien is van een 3x optische zoomfactor en heeft een LCD-scherm dat diagonaal 2,4 inch meet.
Kodak liet weten dat de prijs van de camera zo laag heeft kunnen blijven omdat de sensor gewoonweg niet meer kost dan 15 dollar.