2min

Box voegt nieuwe features toe aan zijn workflow automation-tool Relay. Dit brengt onder meer een library met voor-geconfigureerde templates voor het bouwen van workflows naar het platform.

Box introduceerde Relay in 2016, waardoor bedrijven bepaalde herhalende processen makkelijker konden automatiseren. Hierbij valt te denken aan het het krijgen van de juiste handtekeningen onder een bepaald contract.

Door het bieden van een aantal standaard templates hoopt Box dat workflows opzetten makkelijker wordt, zonder dat gebruikers in een afhankelijk zijn van de IT-afdeling. Ook zou het moeten voorkomen dat er alsnog constant heen en weer gemaild moet worden tussen schakels binnen een keten, wat nu nog vaak onderdeel is van het werkproces.

In eerste instantie voegt Box Relay ruim twintig templates toe, waarmee de meest voorkomende afdelingen binnen bedrijven gedekt moeten zijn. Vervolgens zou het mogelijk moeten zijn om binnen één minuut zonder IT-hulp een workflow te kiezen en in gebruik te nemen.

Niet alleen de templates worden aan Box Relay toegevoegd, ook krijgt de service een geïntegreerde optie om externe documenten beveiligd op te nemen in de workflow (File Request integration). Tot slot wordt ook de optie om een samengepakt bestand te versturen over de workflow geïntegreerd. Vergelijkbaar met het sturen van een .ZIP met een variatie aan documenten die van afdeling naar afdeling moeten.

Laatstgenoemde functie zal naar alle waarschijnlijkheid deze maand nog worden toegevoegd aan Box Relay, de templates en File Request Integration worden eind juli verwacht.

Tip: Box zet flink in op kunstmatige intelligentie en security voor cloud content management