2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Uit een rapport dat naar buiten gebracht is door iSuppli blijkt dat Apple zoals het er nu naar uit ziet het verkoopdoel van de iPhone gaat bereiken.

Volgens iSuppli heeft Apple in juli een goede verkoopmaand doorgemaakt, dit was de eerste volledige maand dat de telefoon verkocht werd in de Verenigde Staten. Wanneer de verkopen op deze manier doorgaan dan kan het quotum van 4,5 miljoen verkopen in het jaar 2007 nog bereikt worden. Klaarblijkelijk heeft de iPhone ervoor gezorgd dat het beter verkocht zou worden dan alle andere smartphones die zich op het moment op de markt bevinden, zelfs beter dan de Blackberry’s en alle Palms. De verkoop van de iPhone ligt op het moment gelijk met de verkoop van de LG Chocolate, rond de 1,8 procent van de totale verkoop van mobiele telefoons.

Volgens het onderzoek van iSuppli was 52 procent van de iPhone-consumenten mannelijk, was 57 procent 35 jaar of jonger en had 62 procent een vierjarige of langere opleiding gevolgd. 25 procent van de consumenten van de iPhone is vervolgens overgestapt naar de provider AT&T.

Apple heeft een tijd geleden laten weten dat zij verwachtte tien miljoen iPhones te verkopen gedurende het jaar 2008. Dat zou dan betekenen dat men een aandeel zou hebben van ruim één procent in de totale telefoonverkoop. iSuppli verwacht dat Apple deze doelstelling kan bereiken met ongeveer 13.5 miljoen verkopen in 2008, 21,1 miljoen in 2009, 26,8 miljoen in 2010 en 30 miljoen verkopen in 2011.