2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Hoewel de slechte berichten over de iPhone de laatste tijd de goede leken te overtreffen, blijft Apple vol vertrouwen over haar product en is het vastberaden het gestelde doel van tien miljoen iPhones in 2008 te halen.

Hoewel critici zich de laatste paar weken behoorlijk negatief uitlieten over de iPhone, blijft Apple positief over haar product en verzekert het investeerders dat het gestelde doel van tien miljoen iPhones gehaald zal worden. Dit lijkt een bewering waarvan Apple meer dan zeker is, de vraag is echter hoe ze dit wil bewerkstelligen.
Critici lieten zich vooral negatief uit over de koppelverkoop van de iPhone met een duur abonnement. Dit zorgde er in hun ogen voor dat de iPhone te duur was voor de gewone consument. Ook het ontbreken van een officiële geünlockte versie was voor de critici reden om te stellen dat Apple haar doel niet zou behalen.

In een interview met de Apple Chief Operating Officer, Tim Cook, kwam gisteren naar voren dat Apple nog steeds met vertrouwen uitziet naar het behalen van de mijlpaal van tien miljoen iPhones en dat het dit wil bewerkstelligen door de iPhone in meer landen te gaan verkopen. Vandaag werd al bekend dat Ierland de eerste van velen zal zijn waar de iPhone dit jaar in de verkoop gaat.

Ook verzekerde Cook de investeerders dat Apple naar eigen zeggen niet getrouwd is met één provider. Hij gaf specifiek aan dat Apple’s beslissing om de iPhone slechts voor één provider beschikbaar te maken een beslissing kan zijn die niet vaststaat en het goed mogelijk is dat Apple hiervan af ziet en kiest voor een ander verkoopmodel.
Het enige waarmee Apple volgens Cook verbonden is, is "de beste telefoons ter wereld verkopen."

Hoewel ook een 3G-variant van de iPhone de verkopen een boost kan geven, zijn er vermoedelijk meer klanten die de iPhone links laten liggen om het eenvoudige feit dat zij hun huidige provider niet in willen ruilen voor de bij de iPhone behorende provider. Daarnaast speelt het feit dat de iPhone dan gelockt is aan één provider ook een grote rol.

Cook gaf eveneens aan dat, mochten de verkopen van iPhones opnieuw dalen, Apple klaar is om nieuwe strategieën in te zetten en met nieuwe middelen te gaan strijden.

Op het moment van schrijven zit Apple ook weer in de lift op de beurs en lijkt het interview met Tim Cook dus bijgedragen te hebben aan een verbeterd perspectief voor de iPhone.
Natuurlijk moet dit op de lange termijn nog blijken, maar Apple lijkt goed te beseffen ‘what needs to be done’.