1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Thalys gaat zijn treinen uitbreiden met een breedbandverbinding. Iedereen die tussen Parijs, Brussel, Amsterdam en Keulen rijdt, zal vanaf 2008 kunnen internetten in de trein door middel van Wi-Fi, UMTS, GPRS en via een satelliet. De Thalys zal constant in verbinding zijn met een satelliet. Deze heeft ook verbinding in tunnels en overdekte plaatsen.

Deze maand zal de Thalys aan een proef beginnen, tijdens de proef kan gratis gebruik worden gemaakt van de dienst. Maar in het najaar van 2007 moet er betaald worden, de naam voor internet in de Thalys zal Thalysnet gaan heten. Tele2 zal de klantenondersteuning bijhouden.

Thalys doet dit niet alleen, ze is samen gaan werken met Nokia, Siemens Networks, en 21NET – het Belgische Telenet. Later wil Thalys ook gaming en video-on-demand oplossingen aanbieden. De tarieven zijn nog niet bekend. Thalys heeft wel gezegd dat het internetten alleen mogelijk is in de luxere Comfort 1 en in de Comfort 2 klasse. Hier zijn al 230 volt aansluitingen voor de notebook aanwezig.