2min

Tags in dit artikel

, ,

In samenwerking met drie partners heeft de NS internettoegang aanboord van de Thalys weten te realiseren. Vanaf heden is er een commerciële internetverbinding aanwezig.

De dienst werkt samen met Nokia Siemens Network, Telenet en 21Net. Deze drie partners verzorgen het netwerk in de landen België, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Ongeveer éénvierde van alle treinstellen is nu al voorzien van dit Wi-Fi-Netwerk, tegen de herfst van 2008 moeten alle treinstellen voorzien zijn het netwerk. De dienst richt zich voornamelijk op zakelijke-reizigers. Deze hebben veel baat bij een internetverbinding.

"Het is onze ambitie om ons dienstenaanbod voortdurend uit te breiden om zo te voldoen aan de nieuwe behoeften en de evoluerende verwachtingen van de reizigers: met Thalys is het altijd anders reizen", zegt Jean-Michel Dancoisne, CEO van Thalys International.

"NS Hispeed en Thalys staan voor snelheid en gemak. We zoeken voortdurend naar nieuwe services voor onze klanten. Draadloos Internet in de trein sluit hier perfect op aan en is een optimale service waarmee reizigers hun reistijd nuttiger en nog aangenamer kunnen besteden", zegt Linda Schulte, hoofd Marketing NS Hispeed.

Na een technische en commerciële studie selecteerde Thalys in september 2007 het Consortium met Nokia Siemens Networks, 21Net en Telenet, voor het leveren van een volledig gehoste end-to-end-oplossing voor breedbandinternet op internationale hogesnelheidstreinen. In overeenstemming met de bepalingen van het Managed Services-contract ontwierp het Consortium niet alleen een vernieuwend draadloos netwerk met WiFi-toegangspunten aan boord, maar leverde en installeerde het ook alle benodigde technologie. Tevens zal het onderhouden worden, door dit bedrijf.

Paul Broekhuizen, Account Manager voor de spoorwegmaatschappijen in West-Europa bij Nokia Siemens Networks en directeur van het Consortium voor het Thalys-project verklaarde: "De volledige Managed Services-oplossing biedt Thalys doorslaggevende voordelen. Het bedrijf is zo verzekerd van een telecommunicatiedienst van hoge kwaliteit en een snelle invoer van de Wi-Fi-dienst conform de kwaliteits- en veiligheidsvereisten met beperkte risico’s en investeringen."