1 min

Tags in dit artikel

,

Het Britse Doven Instituut heeft laten zien dat de kans op gehoorbeschadiging van MP3-spelers steeds logischer gaat worden. Hierover is al vaker veel te vertellen geweest, het Britse instituut bevestigt dit deze keer maar weer.

Het instituut heeft een groep van 110 willekeurige jongeren getest op een aantal factoren. Uit deze groep bleek dat maar liefst 72 van hen luisterden naar een geluidssterkte die hoger was dan 85 dB. Naast dit bleek ook dat bijna de helft een uur per dag via de MP3-speler naar muziek luistert, een kwart luistert zelfs minimaal drie uur per dag naar muziek uit de MP3-speler.

58 procent van de geteste jongeren geeft aan totaal geen idee te hebben van de eventuele schade die de geluidssterkte kan aanbrengen. Ook zegt acht op de tien jongeren de waarschuwing op de verpakking van de speler wat betreft het volume niet gezien te hebben. De World Health Organization laat weten dat mensen die langer dan een uur een blootstelling van 85 dB door de koptelefoon ondergaan hun gehoor serieus kunnen beschadigen.

Mocht een waarschuwing over de beschadiging inderdaad niet op de verpakking van de muziekspeler staan, dan is het Britse Doven Instituut van mening dat fabrikanten dit echt moeten doen. Ook is het Britse Doven Instituut van mening dat de jongeren het volume minder hoog zouden moeten zetten en er zelfs voor moeten zorgen dat zij pauzes nemen tijdens het luisteren naar de muziek.