HPE neemt SD-WAN-speler Silver Peak Systems over

HPE neemt SD-WAN-speler Silver Peak Systems over

HPE neemt voor 925 miljoen dollar (814 miljoen euro) de leverancier van SD-WAN-oplossingen Silver Peak Systems over.

Met de overname krijgt een specialist in handen die klanten helpt om betere WAN-netwerken te realiseren. De SD-WAN-technologie van Silver Peak stelt klanten in staat het netwerk tussen het hoofdkantoor en nevenvestigingen te virtualiseren. Dit maakt het voor beheerders mogelijk om de dagelijkse gang van zaken efficiënter en centraal te beheren. Dit leidt bij het beheer van verbindingen voor de lange afstand tot minder kosten.

Juiste tijdstip

De overname van Silver Peak komt voor HPE op een gunstig moment. Naast het verzorgen van de verbindingen tussen de diverse kantoren, willen klanten SD-WAN-oplossingen ook steeds meer inzetten voor het verzorgen van andere zakelijke connectiviteit. Vooral de connectiviteit die applicaties en andere workloads verbindt met de diverse (multi)cloudomgevingen.

SD-WAN-platform en overige diensten

Concreet biedt Silver Peak zijn SD-WAN platform Unity EdgeConnect. Het platform is alleen als software beschikbaar of als onderdeel van fysieke appliances. Het platform biedt onder meer automatiseringsfunctionaliteit voor het voorrang geven aan applicaties als videoconferencing-tools om connectiviteitsproblemen op te lossen.

Daarnaast biedt de leverancier het product Unity Orchestrator. Dit is een centrale console voor het beheer van SD-WAN-uitrol. Verder helpt Unity Boost deze uitroltrajecten te optimaliseren.

Uitbreiding van Aruba-portfolio

HPE gaat de technologie van Silver Peak gebruiken om het productportfolio van zijn netwerkdochter Aruba verder uit te breiden. Hiervoor wil HPE de SD-WAN-technologie combineren met het Edge Server Platform van Aruba. Met dit laatste platform op basis van AI kunnen klanten hun netwerkproblemen automatisch oplossen.

De deal moet in de maand oktober van dit jaar zijn definitieve beslag krijgen.