1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google wil haar pijlen meer gaan richten op zakelijke klanten, dit willen ze gaan realiseren door nieuwe features toe te voegen aan bestaande applicaties. Voornamelijk Google Apps gaat uitgebreider worden.

Google wil meer zakelijke klanten aan zich gaan binden met behulp van nieuwe applicaties en diensten voor Google Apps. Google wil binnenkort namelijk e-mailmanagement functies beschikbaar gaan stellen voor betalende klanten. Met deze management functie kan de gebruiker haar e-mail beheren, controleren op spam en dergelijk. Deze diensten kan ze gaan introduceren doordat ze drie weken geleden Postini had overgenomen, een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd.

De capaciteit van de zakelijke e-mailaccounts wordt ook drastisch verhoogd, ze gaan er 25 gigabyte op vooruit. Omdat Google een webdienst levert is de opslag hoger dan bedrijven doorrekenen naar hun werknemers.

Gartner-analist Tom Austin denkt dat Google steeds meer gezien wordt als een serieuze kandidaat wanneer het om e-mail gaat. Hij zegt dat het best eens zou kunnen dat we aan het begin van een tienjarige visuele cirkel staan. Veel bedrijven wachten tot de volgende economische recessie, dan pas stappen zij over van online e-mail aanbieder.