1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google Chrome wil meer bekendheid in de zakelijke wereld, het bedrijf probeert nu op verschillende manieren zakelijke gebruikers aan te trekken, door Chrome’s beheertools te gebruiken. Hierdoor zal de browser veel aantrekkelijker moeten worden voor bedrijven.

Google wil voor meer bekendheid zorgen, met zijn beheertools probeert het bedrijf zich aantrekkelijker te maken voor het zakelijke gebruik. IT-afdelingen hebben voortaan veel meer controle over de browsers van gebruikers.

Eigenlijk zou de browser alleen bedoeld zijn voor familiegebruik, maar het lijkt er op dat Google toch voor de zakelijke klanten gaat kiezen net zoals Android. Google probeert het makkelijker te maken met bijvoorbeeld Microsoft Exchange ondersteuning.

Meer informatie voor beheerders is te vinden op Google’s Chrome administrative information website. Op deze site staat informatie over verschillende dingen zoals groepspermissies, policy templates en instellingen die veranderd kunnen worden. Deze instellingen kun je bijvoorbeeld gebruiken om plugins te blokkeren, automatisch updaten uitschakelen of de homepage veranderen.