1 min

Tags in dit artikel

, ,

Seagate gaat zich op object storage richten met de nieuwe CORTX-software. De leverancier van harde schijven wil een ontwikkelaarscommunity opbouwen die zich bezighoudt met open source-software.

De CORTX-software geeft partners en ontwikkelaars toegang tot mass capacity-geoptimaliseerde data-opslagarchitecturen. CORTX maakt gebruik van kunstmatige intelligentie, hybrid cloud, machine learning, high-performance computing en de edge.

Volgens Ken Claffey, GM for Enterprise Data Solutions bij Seagate, biedt het bedrijf met CORTX een onderscheidend object storage-product. Het gebruikt onder meer HAMR, om grote capaciteit tegen lage kosten per bit en mogelijk te maken. Hij voegt eraan toe dat het bedrijf zich richt op de inzet van massacapaciteit. De HAMR-oplossing moet uiteindelijk leiden tot 40TB HDD-capaciteit.

Er is ook een oplossing die een schijf in twee helften verdeelt, welke tegelijkertijd lees-/schrijfbewerkingen uitvoeren. Deze technologie verhoogt de bandbreedte met een aanzienlijke marge.

Tot nu toe hebben Toyota en Fujitsu CORTX omarmd. In december zullen de zendingen van Lyve Drive Racks en de 20TB HAMR-schijven worden geleverd. Het bedrijf gaat de open-source CORTX en zijn community op de voet volgen.