Chipsetfabrikant Marvell Technology is van plan Inphi over te nemen voor 10 miljard dollar (8,6 miljard euro). Hiermee wil de chipsetfabrikant zijn portfolio binnen hyperscale cloudomgevingen en andere hoogwaardige breedbandtechnologieën verder uitbreiden.

De toenemende consolidatie op het gebied van chipsetfabrikanten blijft zich voortzetten. Naast de overnames van Arm door Nvidia en Xilinx door AMD, komt nu naar alle waarschijnlijkheid Inphi in handen van Marvell.

Specialistische chipsettechnologie

Marvell krijgt met de overname chiptechnologie in handen die servers binnen cloud datacenters op basis van glasvezel met elkaar verbindt en datacenters onderling verbindt. Denk hierbij aan 400G datacenter interconnect optical modules op basis van chip photonics en Digital Signal Processing (DSP)-technologie. Marvell krijgt hiermee moderne technologie in handen die een aanvulling vormt op zijn vaak nog op koper gebaseerde chipsetportfolio.

Daarnaast geeft de technologie van Inphi Marvell in het gecombineerde bedrijf meer mogelijkheden op producten en diensten voor hyperscale cloud datacenters en 5G-technologie.

Marvell trekt voor de overname een bedrag van ongeveer 10 miljard dollar uit. De deal moet naar verwachting in de tweede helft van 2021 zijn beslag krijgen.