1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Onderzoeksbureau iSuppli heeft een onderzoek gedaan naar de prijzen van harde schijven. Daaruit is gebleken dat de prijs van een harde schijf het laatste jaar fors gedaald is.

In vergelijking met vorig jaar zijn er 21 procent meer harde schijven verkocht. Zo werden er het derde kwartaal in dit jaar zo’n 134 miljoen harde schijven verkocht. Vorig jaar in hetzelfde kwartaal werden er slechts 114 miljoen harde schijven verkocht.

Als gevolg hiervan daalden de prijzen van harde schijven fors. Vooral de prijs van harde schijven voor notebooks daalde, waar deze vorig jaar nog 86 dollar kostte, kost deze nu nog maar 53 dollar. Ook de concurrentie is een oorzaak van de prijsdaling. Daarnaast stijgt de vraag in Azië naar notebook-schijven met een kleine harde schijf.

In Europa en Amerika stijgt de vraag naar een grotere opslagcapaciteit. In Azië is het tegenovergestelde het geval. Daar stijgt juist de vraag naar schijven met een kleinere opslagcapaciteit. iSuppli verwacht de komende tijd een daling van vier tot zes procent met betrekking tot de prijzen van harde schijven.