1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het is een veel besproken onderwerp op vergaderingen van Microsoft. Wil je meer verkopen? Ga dan achter Lotus Notes aan.

Deze inspanningen lijken hun vruchten af te gaan werpen want Microsoft weet te melden dat in de laatste zes maanden van 2007, meer dan 300 grote bedrijven met in totaal 2,8 miljoen medewerkers, zijn overgestapt van de software van IBM naar Exchange Server, Office en SharePoint Server van Microsoft.

Microsoft verwacht zelfs dat dit getal nog groter zal worden in de komende zes maanden. Dit ondanks het feit dat het aantal Notes-klanten aan het dalen is. "Het aantal is elk jaar kleiner aan het worden". Aldus Clint Patterson, een directeur van Microsoft.

Matt Cain, een analist bij Gartner, denkt zelfs dat van elke 100 gebruikers er 62 gebruik maken van de software van het bedrijf uit Redmond. "Microsoft heeft in de afgelopen jaren hun percentages op deze markt flink weten te vergroten, en de komende jaren zal dat zo blijven" aldus deze zelfde Cain.

Microsoft staat op het punt om een set van programmas vrij te geven welke nog grotere bedrijven het makkelijker moet maken om over te stappen op haar producten. Volgens Cain is dat belangrijk want de implementatie van e-mail en kalender functies binnen Exchange is vrij eenvoudig, de complexiteit ligt immers in de migratie van groepen, archieven en contacten.