1 min

Tags in dit artikel

, , ,

IBM heeft er veel voor over om Microsofts Exchange gebruikers over te laten stappen naar haar eigen Lotus software die draait onder Linux. Het bedrijf biedt haar partners grote beloningen als ze de overstap wagen.

De actie, genaamd "Migrate to the Penguin", is gisteren door IBM gepresenteerd en maakt deel uit van de "Move2Lotus" actie die al even loopt bij IBM. Met de Move2Lotus actie probeert IBM adviseurs van externe partijen en softwareverkopers over te halen om Lotus Notes en Domino te verkopen in plaats van Exchange.

Om deze mensen aan te moedigen biedt IBM haar partners 20 dollar per overgestapte gebruiker. Maximaal kunnen verkopers en andere partners van IBM zo 20.000 dollar verdienen.
Behalve deze bonus kunnen klanten hun Domino servers op proef laten hosten door IBM, zodat ze de software niet direct op hun eigen servers hoeven te installeren.

Met de actie van IBM wordt het gevecht tussen het bedrijf en Microsoft nog feller. Beide bedrijven strijden met hun pakketten om de gunst van de e-mail gebruikers en mensen die dergelijke pakketten gebruiken voor het samenwerken op een kantoor.
Microosft gaf daarom in januari dit jaar een nieuwe set tools uit, waarmee Lotus gebruikers hun data eenvoudig konden converteren naar Exchange. IBM doet hier dus nog een schepje bovenop.