1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft is niet van plan om het bod op Yahoo te verhogen nadat een bod van 31 dollar per aandeel wat Microsoft onlangs heeft gedaan. Yahoo wil een prijs van ongeveer 40 dollar per aandeel.

"We hebben een brief gestuurd, en we denken dat het een redelijk bod is. Er is verder niets aan de hand behalve dat we denken dat het een goed bod is," aldus de Microsoft-topman, "Ze zouden er nog eens goed naar moeten kijken".

Microsoft heeft twee week geleden een bod gedaan welke op dat moment 44,6 miljard dollar waard was. Hierna daalde het aandeel van het bedrijf uit Redmond waardoor de waarde nu zo rond de 41 miljard kwam te liggen.

Yahoo wees het aanbod af en deelde mede dat het bod niet de waarde van het bedrijf reflecteerde. Yahoo schermt met het een mogelijke overname door News Corp van Rupert Murdoch, welke een totale waarde van ongeveer 50 miljard zou hebben.

Volgens analisten wil Microsoft koste wat het kost Yahoo binnenhalen nadat hun eigen zoekmachines het vooralsnog moeten afleggen tegen die van Google. Samen met Yahoo wil het hierdoor sterker staan en meer advertentieinkomsten genereren.