min

Tags in dit artikel

, , , ,

Hoewel de geruchten al enige tijd de ronde doen dat er opnieuw een speciaal evenement van Apple in aantocht is, blijft het vanuit Apple zelf nog angstvallig stil.

Het eerste bewijs dat recentelijk opdook ging over een bedrijf dat voor Apple audio- en video-opnames van evenementen maakt. Een bron binnen het bedrijf wist te melden dat Apple een opnamewagen met bijbehorende crew gereserveerd zou hebben voor een aankomend evenement.

Nu, enige tijd later, heeft Apple zelf nog steeds geen uitnodigingen verstuurd aan de pers en andere genodigden. Wel werd vandaag duidelijk dat de populaire rockband Linkin Park door Apple gevraagd is om op te treden op een aankomend evenement. Dit meldde front-man Mike Shinoda op zijn weblog.

"Ook kijk ik uit naar een speciale show in samenwerking met Apple die we in New York gaan doen. Sst, het is een geheim.", aldus Mike Shinoda. Wat op z’n minst opmerkelijk is, is dat Apple topman Steve Jobs tijdens zijn jaarlijkse keynote op Macworld ook muziek van Linkin Park draaide tijdens de demonstratie van de nieuwe Apple TV-software. Het lijkt erop dat dit een soort hint was dat Apple iets samen met Linkin Park zou gaan doen.

Het is vooralsnog onduidelijk of de speciale show, waar de Linkin Park front-man het over heeft, ook maar iets te maken heeft met een nieuw product of de aankomende iPhone Software Development Kit (SDK). Apple stelde dat deze SDK tegen het einde van februari beschikbaar zou komen.

Echter lijkt het, gezien het feit dat er nog geen uitnodigingen zijn verstuurd, niet logisch dat het evenement op zeer korte termijn plaats zal vinden. Meestgenoemde datum is 26 februari, wat in principe nog steeds mogelijk kan zijn, maar dan moet Apple wel deze week de uitnodigingen versturen.