2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sinds afgelopen weekend gaan er geruchten dat Apple van plan is om dit voorjaar een special event te gaan organiseren. Als datum daarvoor wordt dinsdag 24 maart genoemd.

Bron van het gerucht zijn een tweetal anonieme meldingen aan de websites World of Apple en My Apple Guide. Volgens beide bronnen gaat het om een evenement dat in het teken zal staan van nieuwe desktop-hardware en vergeleken kan worden met het notebook-event in het najaar van 2008.

De bron van World of Apple kon geen specifieke informatie geven over nieuwe hardware, maar stelde wel dat de Mac mini, iMac en Mac Pro alle drie een upgrade zullen krijgen. Over de mini en de iMac gaan al lange tijd geruchten omtrent een revisie. Onlangs lekten van de mini zelfs nog een foto en een video uit.

Het lijkt echter enigszins onwaarschijnlijk dat voor de mini en de iMac een apart special event zal worden gehouden. Naar verluidt zijn de wijzigingen aan de nieuwe mini minimaal en ook de nieuwe iMac krijgt naar verluidt geen baanbrekende nieuwe hardware. De Mac Pro daarentegen krijgt mogelijk de beschikking over Intels Nehalem-processors waarvoor in de eerste testversie van Mac OS X 10.5.7 al aanwijzingen zijn gevonden.

In tegenstelling tot wat de bronnen van beide websites beweren, krijgt de iMac volgens de Japanse website Kodawarisan op z’n vroegst aanstaande dinsdag al een upgrade. Eerder was de iMac-revisie al uitgesteld vanwege een beslissing over de processor en andere interne besluitvorming. De afgelopen paar weken kwamen regelmatig berichten binnen dat de voorraad van iMacs aan het slinken is, duidend op een aankomende revisie.