Apple’s laatste grote persevent stond in het teken van de lancering van de iPhone 4S. Dit evenement werd gehouden op het hoofdkantoor in Cupertino, Californië. Het evenement vond plaats op de dag voor het overlijden van oprichter Steve Jobs. Nu gaat Apple een nieuw persevent houden eind januari, het eerste sinds het overlijden van Jobs maar niemand weet wat het doel is van dit event.

Het enige wat met zekerheid gezegd kan worden is dat het persevent eind januari plaats gaat vinden in New York. Het event zou volgens Apple belangrijk zijn maar niet zo ‘groots’ als de lancering van de iPhone 4S. Het event is wel gebaseerd rond iets wat gerelateerd is aan media.

De omschrijving is dus erg vaag maar het lijkt erop dat Apple dit evenement niet houdt om de iPad 3 te lanceren of de iTV die recent veel in de geruchten opduikt. Als we naar de speculaties kijken dan verwacht men een nieuw uitgeefmodel of nieuwe advertentievorm of dienst. Bijvoorbeeld een extra uitbreiding op iTunes.

Wellicht dat Apple ons de komende weken nog gaat voorzien van meer informatie en anders wordt het afwachten tot eind januari.