1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Omdat Microsoft al enige tijd de EU-regels voor concurrentie niet nakomt, heeft het bedrijf een boete van 899 miljoen euro gekregen van de EU.

Dit is woensdag bekendgemaakt door Europees Commissaris Neelie Kroes (Concurrentie). Dit is niet de eerste boete voor Microsoft. Over drie boetes verdeeld is het totaalbedrag al opgelopen naar 1,7 miljard euro.

Microsoft heeft in een reactie laten weten dat het zich gaat beraden op een eventueel hoger beroep. Volgens Kroes toont Microsoft al enkele jaren een "duidelijke minachting voor Europese regels toonde" en heeft hen daarom een nieuwe boete opgelegd.

Microsoft heeft al enige tijd opgedragen gekregen om informatie te delen met andere IT-bedrijven over hoe de serversoftware van Microsoft in elkaar steekt. Zodoende kunnen deze bedrijven beter software integreren in de softwareplatformen van Microsoft.

Bovendien vroeg Microsoft teveel geld aan de bedrijven die deze informatie aanvroegen. De eerder gedane beloftes die door Microsoft zijn gedaan zijn met veel scepsis ontvangen door Kroes. "We willen geen beloftes, we willen naleving", zei ze. "Praten is goedkoop, regels naleven is duur."