VMware heeft een nieuwe update aangekondigd voor ESXi-on-ARM, zijn experimentele ESXi hypervisor voor Arm-platformen. De nieuwe versie krijgt ondersteuning voor twee socket servers. Daarnaast wordt het ook mogelijk om Nvidia’s Arm development boards toe te voegen aan de setup.

Met de vorige versie van ESXi-on-ARM, voegde VMware ondersteuning toe voor server-class Arm-processoren van Ampere. Nu krijgt versie 1.4 ondersteuning voor Ampere’s Mount Jade systeem met two-socket servers. Op het moment is het hiermee echter alleen mogelijk om een virtual machine te creëren, die de helft van de maximaal mogelijke core count gebruikt. VMware’s nieuwe code draait namelijk nog niet over meerdere NUMA-nodes.

Ondersteuning Nvidia Tegra-Xavier kits

Naast Mount Jade servers ondersteunt de nieuwe versie van de hypervisor ook Nvidia’s Tegra-Xavier-gebaseerde development kits, de Jetson Xavier AGX en de Jetson Xavier NX. De AGX is gemaakt voor de ontwikkeling van embedded en industriële applicaties, terwijl de NX ontworpen is om kunstmatige intelligentie naar edge-devices te brengen. Zowel de AGX als de NX ondersteunen USB, NVMe en SATA. Daarnaast voegt de AGX een PCIe-slot en meer DRAM toe. VMware geeft aan dat de toevoeging van de boards mogelijk wordt gemaakt door Nvidia’s aanhoudende inzet om UEFI firmware en ACPI-ondersteuning toe te voegen aan Xavier-gebaseerde platformen. Op het moment ondersteunt ESXi-on-ARM echter de ingebouwde GPU van de Nvidia boards nog niet.

Verder komt de update met verschillende verbeteringen aan het systeem. Zo heeft VMware de PMU- en time-virtualisatie verbeterd. Ook de compatibiliteit met nieuwere guest OS Linux kernels, de interrupt controller virtualisatie en de virtuele AHCI-ondersteuning voor sommige AHCI besturingssystemen zijn geoptimaliseerd. Het softwarebedrijf heeft verder ook USB stabiliteitsproblemen aangepakt en de documentatie voor ESXi-Arm Fling, Raspberry Pi, Ampere Altra, Nvidia Xavier AGX en Nvidia Xavier NX bijgewerkt. Een volledige lijst met alle verbeteringen is te vinden op VMware’s blog.

Tip: VMware breidt SASE-portfolio uit naar de edge

Lees meer