VMware kijkt sinds de meest recente update van de ESXi-Arm Fling Arm-hypervisor mee met het gebruik ervan. Eén keer per week worden diagnostische gegevens over de gezondheidsstatus van de hypervisor gedeeld.

ESXi-Arm Fling is een hypervisor voor op Arm gebaseerde processors, zoals de Ampere Ultra-processors, die in iedere (public) cloudomgeving beschikbaar zijn. De hypervisor, waarvan onlangs versie 1.10 werd gepresenteerd, is experimenteel en staat voorlopig nog niet op de planning om een daadwerkelijk product van VMware te worden.

Versie 1.10 verstuurt diagnostische gegevens

De meest recente versie van de Arm-hypervisor (v1.10) stuurt één keer per week diagnostische informatie van installaties naar VMware door. Het gaat hierbij om diagnostische gegevens over de CPU, zoals het aantal cores, NUM en de fabrikant.

Ook wordt informatie verstuurd over de maker en versie van de firmware en het platform, waaronder de leverancier van het platform, het gebruikte product en het aantal PCI-devices. Ook de versie en het patch level van het ESXi-Arm-product worden doorgesluisd. VMware geeft aan deze informatie te verzamelen voor het verbeteren van de kwaliteit van de oplossing.

VMware geeft aan dat het geen persoonlijke informatie verzamelt. Als je wilt zien welke informatie VMware binnenhaalt, kun je dat ook zelf nog inzien.

Overige Arm-hypervisorprojecten

Naast ESXi-Arm Fling ontwikkelt VMware twee andere hypervisors voor Arm-platforms. Dit zijn de Fusion desktop hypervisor voor macOS en project Monterey dat security en networking naar SmartNics brengen. In dit laatste geval moet de hypervisor op de SoC’s draaien die in geoptimaliseerde netwerkkaarten zijn ingebakken.

Rectificatie (22-7): In een eerdere versie van dit artikel werd aangegeven dat VMware deze gegevens ongevraagd zou verzamelen. Dat is niet het geval.

Tip: VMware’s ESXi-on-ARM ondersteunt two-socket Ampere Altra-systemen