Yahoo en Time Warner zijn in gesprek. Yahoo wil met deze gesprekken Microsoft weghouden en Time Warner probeert de internettak AOL, die onder beheer van Time Warner staat, onder te brengen bij Yahoo.

De gesprekken met Time Warner waren al langer aan de gang, ze zijn nu alleen intensiever geworden. Time Warner gold al langer als een eventueel alternatief voor Microsoft, doordat Time Warner haar belangen in AOL wil onderbrengen in Yahoo.

Volgens Time Warner kan er over een jaar gezien ruim een miljard dollar bespaard worden. Het samenvoegen van beide bedrijven zal, als het doorgaat, gaan gebeuren in verschillende stappen. Zo staat de advertentie-afdeling op de agenda.

Wall Street Journal bericht dat Yahoo heeft aangedrongen op een snellere gang van zaken. Het bedrijf wil graag een plan van aanpak kunnen presenteren bij de belanghebbers. Buiten de gesprekken met Time Warner is Yahoo met nog meer bedrijven in gesprek, bijvoorbeeld News Corp. News Corp wil, in ruil voor MySpace en andere websites, een belang in Yahoo krijgen. Volgens analisten is een overnamen door Microsoft echter nog steeds het meest waarschijnlijk.