Meizu is een bedrijf dat onder andere bekend is vanwege haar namaak-iPhone en staat dit jaar ook op de CeBIT in Hannover. Eergisteren werd de stand echter overvallen door de politie en moest de stand sluiten.

Toen gisteren de politie naar de stand toe kwam van Meizu werd gezegd dat de stand tijdelijk gesloten was totdat de politie onderzocht had hoe alles in elkaar zat. De gehele stand werd al opgeruimd. De buitenkant was het enige waar je de stand nog aan kon herkennen. Op het moment dat de stand gesloten was gingen al de eerste geruchten rond. In eerste instantie verwachtte men natuurlijk dat Apple achter Meizu aanzat en hen aan wou klagen voor het namaken van hun iPhone.

Een tijd later ging de stand toch weer open en konden de bezoekers gewoon weer komen kijken. Nadat er gevraagd werd wat er nou gebeurd was kwam men tot de conclusie dat er niets met de Meizu M8 aan de hand was. Het was namelijk een Italiaans bedrijf, Sisvel genaamd, dat Meizu aangeklaagd had vanwege het feit dat het bedrijf geen licentie had voor het gebruik maken van de MP3-codec.

Meizu zelf noemt de aanklacht onzin, zij zeggen namelijk dat hun spelers helemaal geen mp3-bestanden afspelen. Feit is echter wel dat de mensen die reeds in het bezit zijn van een toestel van Meizu wel degelijk weten dat hun speler ook mp3-bestanden afspeelt, maar dat terzijde. Waarschijnlijk is het zo dat het bedrijf al van te voren wist dat ze problemen zouden krijgen, hierdoor heeft zij alle mogelijkheden om mp3-bestanden af te kunnen spelen van de spelers afgehaald. Hierdoor waren deze enkel nog instaat om WMA-bestanden af te kunnen spelen.

Over de iPhone-kloon zelf, de Meizu M8 kan verder niet geklaagd worden. Het is namelijk zo dat dit nog steeds een prototype is waardoor er dus nog geen mp3-functionaliteit in werking te bewonderen is.