2min

Paessler, het bedrijf achter PRTG Network Monitor, werkt samen met Rhebo. Deze partij helpt bij het detecteren van cyberaanvallen en monitoren van industriële netwerken. Gezamenlijke klanten moeten hierdoor meer mogelijkheden krijgen om IT- en OT-omgevingen te monitoren.

Paessler ziet dat steeds meer productiefaciliteiten verbonden raken met het internet en met de IT-omgeving geïntegreerd worden. De huidige IT-benadering biedt echter geen volledige ondersteuning voor de uiteenlopende condities en technische vereisten van OT-systemen, stelt het bedrijf. Daarom komen Paessler en Rhebo met een oplossing die de beveiliging en beschikbaarheid van industriële netwerken waarborgt. Dat betekent dat Rhebo Industrial Protector geïntegreerd wordt met PRTG Network Monitor.

Inbreng beide partijen

Rhebo biedt detectie van afwijkende patronen in OT-omgevingen. Met de oplossingen kunnen netwerkpakketten geïnspecteerd worden, voor het detecteren van cyberaanvallen en technische storingscondities en voor forensische analyse. Daarnaast helpt Rhebo bij diagnose en eliminatie van onregelmatigheden en cyberbedreigingen. De diensten moeten beschermen tegen cyberaanvallen en storingen binnen industriële netwerken.

De PRTG Network Monitor-oplossing van Paessler wordt op zijn beurt ingezet voor het monitoren van IT-infrastructuur. Hiervoor verzamelt het data over de beschikbaarheid en prestaties van apparatuur, het dataverkeer en services. Zodra er iets misgaat, geeft de tool een seintje aan de beheerders. Dit geldt voor traditionele IT-monitoring, maar er is ook ondersteuning voor industriële protocollen. Ook OT-omgevingen monitoren behoort daarmee tot de mogelijkheden.

Uiteindelijk heeft Paessler zich gespecialiseerd in het bewaken van de complete IT-omgeving, maar kan het ook grote delen van de OT-omgeving adresseren. Rhebo gaat als onderdeel van de samenwerking aanvullende informatie aanleveren over de industriële omgeving, op basis van monitoring van industriële besturingssystemen en detectie van afwijkend gedrag.

“Vanwege de speciale aard van OT-netwerken behoort het gebruik van ‘pull-based’ monitoringtechnieken niet altijd tot de mogelijkheden. Daarom vult Rhebo Industrial Protector de oplossing PRTG Network Monitor aan met passieve monitoring en de verzameling van real-time data”, aldus Paessler.

Tip: Paessler pakt met PRTG de complexer wordende IT-infrastructuur aan