Ondanks de tegenwoordige tegenvallende verkoopresultaten heeft Motorola aangegeven de splitsing van haar mobiele telefoon-tak toch door te zetten. Eerder was er al sprake van een eventuele afsplitsing, maar deze is nu officieel doorgezet.

De Wall Street Journal heeft gemeld dat de leiding van het bedrijf het eens zijn geworden en de telefoondivisie wordt gesplitst. In de Verenigde Staten was er sprake van een koerswinst, deze bedroeg 6.4 procent. Deze koerswinst werd geboekt door de aankondiging.

Analisten hadden gehoopt dat het sneller zou worden afgerond. "Het zou nog achttien maanden kunnen duren. In deze periode kunnen de vooruitzichten voor beide bedrijven compleet anders zijn", aldus analist Richard Windsor. Windsor had gehoopt dat de deal nog dit jaar in kannen en kruiken zou zijn, maar de verwachting is dat dit proces pas ergens in 2009 zal zijn afgerond.

Motorola is nog aan het zoeken naar een goede directeur voor de aparte telefoontak. Motorola is overigens niet het enige bedrijf dat besluit om de telefoondivisie elders onder te brengen. Ook Mitsubishi heeft besloten om de telefoondivisie weg te doen.