min

Tags in dit artikel

, , ,

Sun Microsystems gaat voor het eerst in dertien jaar betaalde support aanbieden voor gebruikers. Echt veel gaat deze betaalde support niet kosten. Er zijn verschillende pakketten en de prijs ligt tussen de 10 en 12,50 dollar.

De betaalde support is vooral bedoeld voor gebruikers die met de Java Standard Edition werken en niet willen overstappen naar een nieuwere versie. Sun biedt de support aan onder de naam Java Platform Standard Edition for Business. Dit houdt in dat gebruikers tot vijftien jaar na de release van hun versie nog garantie hebben en ondersteuning kunnen verwachten. Op dit moment geeft Sun gratis ondersteuning tot zes jaar na de release van de betreffende versie. Dit zal nu verlaagd worden naar drie jaar.

Voor het geld hoeft de gebruiker het niet te laten. Sun biedt drie verschillende pakketten aan. Voor slechts tien dollar per jaar krijg je vijftien jaar ondersteuning en elk kwartaal zal er een softwaredevelopmentkit vrijgegeven worden. Voor één dollar meer kan de gebruiker al om de twee weken updates verwachten. Telt men 12,50 dollar neer dan wordt zelfs ondersteuning gegeven aan aanpassingen die de gebruiker zelf heeft gemaakt.