1 min

Tags in dit artikel

,

In navolging op Apple, gaat nu ook Microsoft onderzoeken of het een eigen winkelketen gaat opzetten, aldus bronnen nabij Microsoft. Volgens Microsoft moet dit het merk nog sterker maken en een ideale Microsoft-beleving geven, gelijk aan de Apple Stores, waar er nu al meer dan 200 van zijn.

Het is nog onbekend welke producten er verkocht gaan worden, maar waarschijnlijk zal het onder meer gericht zijn op de promotie van het Windows-besturingssysteem en andere software. Ook kan er gedacht worden aan de verkoop van de Xbox 360-console en de Zune-mediaspeler.

Mocht dit echt gaan gebeuren, dan is het een ommekeer in strategie, die voornamelijk is gericht op verkoop aan systeembouwers en zelfstandige winkelketens. Maar sinds Microsoft in 2001 de eerste Xbox-console op de markt bracht, ziet het bedrijf steeds meer in een eigen promotiestrategie.

Of er ook volledige computers verkocht gaan worden is op dit moment ook nog niet bekend, het zou kunnen dat deze slechts gebruikt gaan worden om softwaredemonstraties te geven.