IBM heeft de afsplitsing van zijn managed infrastructuurdivisie in de spin-off Kyndryl nu officieel goedgekeurd. Naar verwachting kan Kyndryl volgende maand, november 2021, van start met zijn activiteiten.

Onlangs heeft de board van IBM de spin-off van de managed infrastructuuractiviteiten naar Kyndryl officieel goedgekeurd. Hiermee kan Kyndryl naar alle waarschijnlijkheid in november starten met zijn activiteiten.

Activiteiten Kyndryl

De spin-off gaat zich volledig richten op het beheren en moderniseren van de infrastructuuromgevingen die klanten zelf in eigendom hebben. Kyndryl biedt hiervoor zes verschillende wereldwijde beheerde productportfolio’s en toegevoegde diensten aan: cloud, digital workplace, security en resiliency, netwerk- en edge-omgevingen, core enterprise en zCloud en uiteindelijk applicaties, data en AI. Welke diensten hiervoor precies worden geleverd, is nog niet bekend.

Focus op hybrid cloud

IBM zelf gaat zich verder richten op het leveren van producten en diensten voor de hybrid cloud. Big Blue was al eerder deze weg ingeslagen met de overname van Red Hat in 2019. Door zich volledig op hybrid cloud te richten hoopt de techgigant zijn klanten oplossingen te kunnen leveren waarmee zij de kracht van data, moderne applicaties en systemen als Kubernetes beter kunnen benutten.