Sun neemt chipmaker Montalvo over

Sun Microsystems staat op het punt om een Amerikaans bedrijf over te nemen, namelijk Montalvo Systems. Montalvo Systems bestaat nog niet zo heel lang en is dus nog een jong en fris bedrijf. Montalvo Systems houdt zich vooral bezig met de specialisatie van processorontwerpen die gebruikt worden voor toepassingen die mobiel zijn.

Sun Microsystems zou Montalvo Systems graag geïmplementeerd willen zien in de huidige ontwerpafdeling van Sun Microsystems en waarschijnlijk gaat dit dan ook gebeuren. Wat betreft het ontwerp van processoren is Sun nog één van de weinige serverleveranciers die haar processoren ook daadwerkelijk zelf ontwerpt.

Montalvo Systems heeft zich gespecialiseerd in mobiele toepassingen, zoals al eerder te lezen was. Bij deze mobiele toepassingen wordt vooral gekeken naar het ontwerp van multicore-processors die gebaseerd zijn op het x86-platform. Montalvo Systems probeert er naar te streven om deze multicore-processors zo weinig mogelijk energie te laten verbruiken.

Sun neemt chipmaker Montalvo overMontalvo Systems is wat anders dan Intel en AMD, want het bedrijf basseert zich niet op een verzameling identieke kernen, zoals Intel en AMD dat wel doen. De kernen die gebruikt worden in de processoren van Montalvo Systems maken namelijk gebruik van verschillende kalibers. Deze verschillende kalibers zorgen ervoor dat de kracht van de processor toeneemt, maar dat dit niet ten koste gaat van het energieverbruik van de processor.

De prijs die Sun Microsystems heeft moeten betalen voor Montalvo Systems is op het moment van schrijven niet bekend.

Bron:Automatisering Gids