1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple kocht afgelopen week chipfabrikant P.A. Semi, maar waarom Apple dat deed werd niet duidelijk. Inmiddels melden bronnen dat het Apple om de kennis en medewerkers gaat en niet – zoals verwacht – om de chips zelf.

P.A. Semi zou volgens een bron haar klanten, voornamelijk uit het militaire milieu, zelf aangegeven hebben dat Apple geen interesse in de producten van het bedrijf heeft. Apple zou daarentegen alleen interesse hebben in de intellectuele eigendommen en de technici van P.A. Semi.
Apple kocht het bedrijf, dat 150 werknemers telt, voor 278 miljoen dollar.

P.A. Semi’s PWRficient-processor wordt voornamelijk gebruikt in militaire systemen. Volgens de bron zijn er op dit moment zeker tien militaire systemen waarin chips van de chipmaker ingebouwd zitten. Grote namen Raytheon en Lockheed Martin zijn bang dat door de overname de processor niet meer geleverd zou kunnen worden. Volgens EETimes meldde P.A. Semi haar klanten dat bevoorrading van de chips na de overname niet gegarandeerd kon worden.

Mogelijk gaat dit problemen veroorzaken voor Apple, want de grote klanten van P.A. Semi zouden volgens bronnen gaan klagen bij het Amerikaanse ministerie van Defensie waarvoor zij producten leveren. Doorgaans lopen militaire projecten meerdere jaren dus is het logisch dat grote klanten in de problemen komen als de onderdelen na enkele maanden niet meer geleverd kunnen worden.