1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Hoewel de intentie van Apple om chipfabrikant P.A. Semi over te nemen bij de expertise en know-how van het bedrijf lag, was lange tijd onduidelijk of Apple de chips ook na de overname zou blijven leveren. Inmiddels is bekend geworden dat Apple de PWRficient-processor voorlopig zal blijven ondersteunen.

Vooral het Amerikaanse ministerie van de Defensie dat voor de werking van haar materieel gedeeltelijk afhankelijk is van de PWRficient-processors had grote zorgen geuit om de positie van deze voor haar zo belangrijke processor.
Het ministerie zou kort na de overname al met Apple contact gezocht hebben om haar onvrede over het mogelijke verdwijnen van de producten van P.A. Semi te uiten.

Daarnaast zou de PWRficient-processor zijn weg gaan vinden in enkele nieuwe producten zoals bijvoorbeeld opslagsystemen van NEC of beeldverwerkingsproducten van Mercury Computer Systems. Logischerwijs zouden ook deze firma’s niet blij zijn het verdwijnen van de productlijn van P.A. Semi

Hoe dan ook lijkt Apple nu zijn gedachten over de toekomst van de chips licht gewijzigd te hebben. Zoals eerder al duidelijk werd zal Apple wel personeel van P.A. Semi in dienst nemen, maar zal het bedrijf uit Cupertino ook de dual-core PWRficient-processor van P.A. Semi voor langere tijd blijven ondersteunen. Van de single-core-variant is nog niet bekend of deze ook ondersteund zal blijven.