min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens de EETimes was Apple al investeerder van chipfabrikant P.A. Semi voor de overname van enkele weken geleden.

Aanvankelijk was niet duidelijk waarom Apple de chipfabrikant van efficiënte PowerPC-processors overnam. Het vermoeden bestond dat Apple de chips wou gebruiken voor toekomstige producten zoals nieuwe iPhones of andere draagbare producten.
Het weekend daarop zou Apple volgens EETimes niet de intentie hebben om de chips van P.A. Semi te gaan gebruiken, het zou het Apple meer om de intellectuele eigendommen en de medewerkers van P.A. Semi gaan.

Volgens EETimes had Apple al in 2005, voorafgaand aan de Intel-switch, de intentie om de chipfabrikant over te nemen. Sinds die tijd werd Apple ook als investeerder van de chipfabrikant gezien. Datzelfde jaar ging Apple echter Intel-processors gebruiken in plaats van de processors van P.A. Semi, waar Apple zo’n goede relatie mee had. Dit was slecht nieuws voor het bedrijf en bracht het in een vervelende positie.

Voorafgaand aan de overname van 22 april dit jaar heeft Apple aan P.A. Semi aangegeven dat zij haar zinnen had gezet op een nieuwe chip. Probleem was echter dat P.A. Semi niet de financiële middelen had om een dergelijk project te kunnen starten. Hierop zou Apple, volgens een bron van EETimes, besloten hebben om de overige investeerders af te kopen en het bedrijf uiteindelijk dan maar te gaan kopen. Dit bleek ook de enige optie, zo stelt de bron.

Vanwege het succes van de Mac, de iPod en de iPhone had Apple genoeg financiële middelen om een overname te kunnen uitvoeren. Apple telde naar verluidt 278 miljoen dollar voor het 150 werknemers tellende bedrijf neer. De vraag die rest is echter wat Apple in de toekomst van plan is met haar nieuwe aanwinst.

Volgens EETimes is het zeer goed mogelijk dat we binnen enkele jaren een zogenaamd ‘Mobile Internet Device’ (MID) in handen hebben wat een combinatie is van een Mac, een iPod en een iPhone. Uiteindelijk wordt hiervoor de kracht van 4G aangeboord om een schaalbaar multimedia-applicatieprocessor in het MID te kunnen inbouwen. Maar dat is slechts toekomstmuziek.