1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Telecomgigant KPN heeft vandaag de cijfers van het eerste kwartaal van 2008 gepresenteerd. Het bedrijf voldoet met de resultaten aan de eerder door analisten gestelde verwachtingen.

Het telecombedrijf boekte in het eerste kwartaal meer omzet dan hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. De omzet bedroeg 3,57 miljard euro, een stijging van 22 procent. De winstverwachting bleek iets hoger dan de uiteindelijke winst, maar de winst van 334 miljoen euro bleek wel 6,7 procent hoger dan het jaar ervoor.

Ook werd bekend dat KPN, dat ook actief is in Duitsland, met haar dochteronderneming E-Plus 567 duizend nieuwe klanten wist te werven. KPN’s mobiele-, VoIP- en tv-diensten deden het goed in Nederland.

InternetPlusBellen groeide met 76 duizend klanten tot 923 duizend. Het aantal tv-klanten groeide met 56 duizend tot een totaal van 553 duizend, terwijl dit een jaar geleden nog 296 duizend bedroeg. De omzet uit mobiel dataverkeer groeide van ongeveer 18 procent naar ongeveer 22 procent van de totale omzet uit diensten. KPN slaagde er daarnaast in om de terugloop van vaste lijnen in een jaar te halveren tot zo’n 70 duizend.