2min

Dell Technologies gaat ook banen schrappen, in totaal zullen er bij de fabrikant 6.500 banen verloren gaan. De ontslagronde is een onderdeel van een herstructurering van Dell Technologies. Hiermee moet het bedrijf zich opmaken voor ‘een onzekere toekomst’, zo geeft COO Jeff Clarke in een interne memo aan.

Volgens de interne memo van de COO heeft Dell technologies al langer last van de onzekere marktcondities. Zo worden er minder pc’s en laptops verkocht, geeft Bloomberg aan. Dell Technologies heeft hier de afgelopen tijd al op geanticipeerd door een personeelsstop en medewerkers minder te laten reizen voor hun werkzaamheden. Ook wordt minder uitgegeven aan de inhuur van extern personeel.

De blijvende onzekerheid vereist volgens Clarke dat er echter nog meer maatregelen moeten worden genomen. Daarom voert het bedrijf een nieuwe reorganisatie door, zodat het bedrijf nog beter kan samenwerken, complexiteit verminderen, sneller kan leveren en ook de innovatie kan opvoeren.

Maatregelen

Onderdeel van de reorganisatie is onder meer dat wereldwijd medewerkers hun baan gaan verliezen. Volgens Bloomberg gaat het hierbij om 6.500 banen of 5 procent van het totaal aantal wereldwijde medewerkers. Daarmee openen we deze week met opnieuw ontslagen in de technologiesector. De afgelopen weken wordt de ene na de andere ontslag ronde aangekondigd. Vorige week was er een waslijst aan organisaties die arbeidsplaatsen gaan schrappen. Nieuwe ontslagen bij SAP, NetApp, Splunk, PayPal, Workday, Hubspot en meer.

Andere maatregelen die COO Jeff Clarke in zijn memo aankondigde zijn onder meer de integratie van de ondersteuningsteams in de datacenter (ISG)- en de pc- en laptop (CSG)-divisies, een gelijkschakeling van de wereldwijde verkoopteams. Deze gelijkschakeling moet de manier waarop de techgigant wereldwijd met zijn klanten en partners werkt, samenwerkt en best practices deelt, gelijktrekken voor meer omzetgroei voor alle partijen. Verder zal binnen de datacenter (ISG)-divisie meer de focus worden gelegd op die oplossingen en -toepassingen die klanten en partners het beste helpen.

In lijn met andere techbedrijven

Dell Technologies volgt met zijn herstructurering en ontslagronde vele andere grote techbedrijven die recent medewerkers hebben afgestoten. Met deze reorganisaties proberen de techbedrijven vaak zich aan te passen aan de moeilijke ‘marco-economische’ omstandigheden.

 Ook lijken ze vaak een correctie op het personeelsbestand uit te voeren dat in de afgelopen drie jaar flink was toegenomen. Tijdens de pandemie werd veel personeel ingehuurd om te anticiperen op de mogelijke behoefte van klanten en partners. Nu de pandemie weer voorbij is, blijkt dat deze personeelsgroei vaak niet nodig is geweest.

Luister ook: Blijven er banen over in de IT-sector? Techindustrie ontslaat massaal mensen