Afgelopen kwartaal daalde de verkoop van computers voor de zevende keer op een rij. Dell merkt de gevolgen van deze daling erg goed. Het bedrijf moet in Amerika 20 procent van de verkoopmedewerkers ontslaan en 30 procent van de verkoop- en marketingmedewerkers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Dell heeft het momenteel zwaar. Doordat er steeds minder computers worden verkocht komt het bedrijf in de problemen en om die reden moet het bedrijf 20- tot 30% van het personeel ontslaan. In Amerika zal het bedrijf 20 procent van de verkoopmedewerkers ontslaan, in Europa, het Midden Oosten en Afrika zal het bedrijf nog eens 30 procent van de verkoop- en marketingafdeling ontslaan.

Onderzoeksbureau Gartner heeft recentelijk onderzoek gedaan naar de verkoop van computers. Hieruit bleek dat er voor het zevende kwartaal op rij minder computers verkocht zijn. Dell is een bedrijf dat een sterke focus heeft op computers en maakt daarom nu moeilijke tijden door. Volgens Gartner is de verkoop van computers nu echter tot de bodem gezonken en zal deze stabiel blijven of weer stijgen.

Dell gaf in een verklaring over de ontslagen aan dat het bedrijf continu bezig is met het evalueren en implementeren van kansen om de effectiviteit van het proces te verbeteren en middelen anders toe te wijzen. "Dit kan soms betekenen dat we moeilijke beslissingen moeten maken om ons succes op lange termijn te kunnen garanderen. In sommige gevallen hebben deze beslissingen gevolgen voor onze medewerkers. We zijn momenteel bezig met het uiteenzetten van een andere aanpak bij het bieden van service aan klanten en we investeren in training voor het verkooppersoneel."