Dell Technologies brengt met zijn Validated Designs for Manufacturing-toepassingen systeempakketten op de markt gericht op ‘high-performance computer-aided engineering en design’. Hiermee kunnen bedrijven makkelijk hoogwaardige technologische ontwerpen maken en deze sneller naar de markt brengen.

Met de komst van de Validated Designs for Manufacturing kunnen bedrijven eenvoudiger high-performance computer-aided design inzetten voor het ontwikkelen en fabriceren van hoogwaardige producten. Denk hierbij aan Formule 1-raceteams die hiermee de noodzakelijke hard- en software krijgen voor het berekenen van aerodynamische invloed op de auto’s. Andere toepassingen zijn er bijvoorbeeld voor de luchtvaartindustrie.

Combinatie van hard- en software

De oplossingen bestaan uit hardware-elementen als servers, storage en networking, onder meer via Dell EMC PowerEdge-servers, NVMe-storage-oplossingen, nieuwe Powerswitch switches en Infiniband-networking van Nvidia. Daarnaast beschikken de systemen onder meer over Dell EMC PowerEdge accelerator-opties als de net uitgebrachte AMD Instinct Mi-210-accelerator en binnenkort de Nvidia A16 Tensor Core- en Nvidia A2 GPU’s.

Op softwaregebied wordt onder meer de Simcenter Star CCM+ computational fluid dynamics simulation software van Siemens meegeleverd.

Building blocks

Daarnaast zijn er zogenoemde modulaire building blocks beschikbaar die gebruikers meer maatwerk moeten geven. Denk daarbij aan oplossingen voor het uitrollen van nieuwe clusters en het schalen of upgraden van bestaande ontwerpomgevingen. Verder zijn er ook speciaal ontwikkelde oplossingen beschikbaar die voor hogere prestaties van de HPC workloads moeten zorgen.

De Validated Designs for HPC Digital Manufacturing zijn per direct beschikbaar.